Szolgáltatások amiket Önöknek tudunk nyújtani!

Megbízható, szakmailag képzett szakembereink mindig törekednek a minőségi munka elvégzéséhez.

Amivel mi foglalkozunk:

- Napelem rendszerek tervezése, kivitelezése
- Napelemes rendszerek karbantartása
- Villanyszerelés, teljes épületvillamossági kivitelezés
- Villamos hálózat érintésvédelmi vizsgálata
- Tetőszerkezet javítás, ácsmunkákHívjon most! Elérhetőségeink:
Tel.: +36-20-323-9975 vagy +36-20-312-2685
E-mail: denapelem@gmail.com

Érintésvédelmi vizsgálat

Lényeges feladat a napelemes rendszer kiépítésénél a megfelelő érintésvédelem kialakítása. A kivitelezésre az MSZ HD 60364-7-712:2006 számú szabvány vonatkozik. Ennél a rendszernél az inverter mindkét oldalán leválasztó kapcsolót kell beépíteni, mert mindkét oldalon veszélyes érintési feszültség állhat elő.

A villamos szerkezetet a PV egyenáramú oldalon minden esetben feszültség alatt állónak kell tekinteni, mert azt a nap kapcsolja be és ki. Magyarországon alkalmazott inverterek nagy része szigetelt rendszerben működnek, pólusaik nem földeltek. Ezekben a rendszerekben a földzárlatot azaz a hibát az inverterek érzékelik és leszabályoznak illetve jelzést adnak. Az invertereknek fém házuk van, belül védőföldelés kapcsok kerülnek kialakításra, így a földzárlatvédelem ebben az esetben működni fog.

A napelemek fém tartószerkezetre kerülnek fel rögzítésre, ezeket ajánlatos összekötni, illetve bekötni az inverter földelő kapcsába.Az inverter földelő kapcsa összekötésre kerül az épület érintésvédelem csomópontjával, ezáltal az inverter és a tartószerkezet fémháza földpotenciálon lesz.

A kettős vagy megerősített szigetelés védelmi mód alkalmazott, azaz a szolár és a napelem vezetékek ilyen kivitelezésben készülnek.

Védővezetőt kell alkalmazni érintésvédelmi célból az AC oldalon, amely kiegészíthető áramvédőkapcsolással.